7 prangende lichamelijke symptomen dat je een ontspannende massage nodig hebt

Card

Iedereen weet dat een massage wel eens deugd kan doen, weinigen weten dat ze vaak ook noodzakelijk is... Je lichaam vraagt steeds om rust en zorg, maar hoe merk je dit op aan je eigen lichaam?

Merk jij een paar van deze symptomen op? Dan is het tijd om een massage in te plannen.

 

     1. Stijve spieren door beweging

Een van de meest voor de hand liggende symptomen. Spieren die belast werden door sport of door je werk hebben rust nodig. Een massage zorgt ervoor dat die rust nog intenser kan beleefd worden door specifieke aanraking en technieken om spanning los te laten.

 

     2. Stijve spieren door stress

Stress en/of mentale spanning doen de spieren op een onbewuste manier opspannen. Doordat dit onbewust gebeurt kan men minder gericht gaan ontspannen. Ben je zelf meer ontspannen, dan zal je automatisch meer stressbestendig zijn. Massage is hierbij dus een win-winsituatie, ze werkt zowel preventief als achteraf.

 

     3. Slecht slapen

Slechte slapers hebben vaak het probleem dat er nog veel in het hoofd blijft spelen terwijl het eigenlijk tijd is om te slapen. Er vormt zich met andere woorden zowel mentaal als fysiek nog veel spanning die ervoor zorgt dan men wakker blijft.

Hoe groter het slaapprobleem, hoe regelmatiger de massage nodig is. Deze massage maakt 'loslaten' gemakkelijker en laat je lichaam zich beter ontspannen op het moment dat er moet geslapen worden.

 

     4. "Kort lontje"

Heb je weinig geduld? Dan heb je waarschijnlijk te weinig rust en te weinig tijd om voor jezelf te zorgen. Veel stress en drukte rondom ons staat gelijk aan weinig tot geen innerlijke rust. Dit leidt dan weer tot weinig geduld waardoor je een kort lontje krijgt.

 

     5. Vaak hoofdpijn

Kan je mentaal niet tot rust komen, dan ontstaat er spanning op je schouder- en nekspieren. Deze spieren zijn verbonden met het hoofd en alle bijhorende spieren en zenuwen. Mentale spanning zorgt dus bijna rechtstreeks voor een grote druk op je hersenen, die druk kennen wij als hoofdpijn. Een ontspannende hoofd-, nek- en schoudermassage kan dus echt wonderen doen.

 

     6. Hevige emoties

We hebben allemaal wel eens een periode dat we onze emoties moeilijker de baas kunnen. Niet enkel verdriet, maar ook tranen van geluk, kwaadheid, woede, onzekerheid komen vaker op. Dit is een teken dat je niet helemaal in balans bent.

Gun jezelf de tijd om mentaal én lichamelijk terug in balans te krijgen. Praat over je gedachten en gevoelens voor mentale ventilatie, beweeg of kom tot rust voor lichamelijke ventilatie

 

     7. Weinig energie

Ben je vaak moe zonder een duidelijke oorzaak? Dan is de kans groot dat je lichaam je onbewust een teken geeft dat je wat effectieve rust moet inplannen. Neem wat minder hooi op je vork en gun jezelf regelmatig een moment van ontspanning.

En wat kan er dan beter dienen dan een uitgebreide ontspannende massage?

Zo zie je maar, meer dan we zelf beseffen geeft ons lichaam seinen dat het rust en ontspanning nodig heeft. Een massage is geen luxe, het is een noodzaak.

 

“Het effect van een massage blijft niet levenslang.

Dat van een bad nemen ook niet.


Daarom wordt het aangeraden om dit regelmatig te doen”


Overtuigd om een massage in te plannen?

Neem je agenda erbij en maak je afspraak :)