Veerle Be-leeft - Zondagblog 3: Bouger Bouger!

Als is dit woord hoor, wordt ik instant Happy, zeker als dat woord 2 keer na elkaar uitgeroepen wordt.

Bewegen is een deel van mij, mijn leven, mijn 'waarom', mijn job. Als meest waardevolle vorm van bewegen kies ik uiteraard voor dansen, in alle vormen en stijlen. Het raakt me in elke cel van mijn lichaam en ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen! Als ik muziek hoor kan ik het meestal niet laten om mee te bewegen en dan kan ik nog maar moeilijk mijn focus op iets anders houden. Het is al vaak zo geweest dat ik maar de helft van een verhaal hoor op café of gelijk waar, omdat ik te veel afgeleid werd door de spelende muziek op de achtergrond. Ik kan bijvoorbeeld ook niet studeren en werken met muziek, ik verlies mezelf helemaal door de klanken en woorden en kan het dus niet combineren met andere zaken...

Ook bij live optredens kan ik me zeer moeilijk beheersen. Op festivals ga ik niet tussen de 'meute' gaan staan maar hou ik me meer achteraan zodat ik bewegingsruimte heb, en ja, als er iets gebeurt sta je liever vanachter dan vanvoor, toch? ;) Bij zaalvoorstellingen van dans of muziek -waar het publiek moet stil zitten- krijg ik letterlijk, zonder overdrijven, kleine stuiptrekkingen omdat mijn lichaam blijkbaar wil meedoen! 

Het mooie aan bewegen en dansen is dat er zo oneindig veel vormen en niveaus in bestaan. Het maakt helemaal niet uit wat je doet of hoe je het doet, als je maar iets doet. :) Ik vind het heerlijk om met DanSt. creatief te zijn, dansjes te creëren en les te geven. Wat is er leuker dan je passie te kunnen uitvoeren als job én ook andere mensen aan te zetten tot dans?! Ik geef ook danslessen aan 50 plussers, we dansen op muziek van de jaren 60, 70 en 80 en we amuseren ons te pletter, da's echt... geniaal om die lieve en enthousiaste mensen te kunnen motiveren en hen bezig te zien op de dansvloer. Het vult mijn hart!

Het is zo'n goeie en belangrijke uitlaatklep voor álle mogelijke emoties. Muziek en beweging is dus iets wat je van mij niet zou mogen afpakken, het is mijn doel. punt.

Iedereen heeft een vorm van beweging, wat is de jouwe? Hoe voel jij je terwijl je jouw lichaam eens helemaal wakker maakt. En ook, hoe voel je je erna? Onderschat jouw vorm van beweging niet en ga na hoe je je erbij voelt. Voel je je na je bewegingsmomentje helemaal herboren? Of is het 'van moeten' en ben je blij dat je ervan af bent? Dan zoek je beter iets anders eerlijk gezegd.. Ga dus op zoek naar jouw oerdrang. Wanneer voel jij stuiptrekkingen, wanneer moet jij je inhouden om niet te blijven zitten en gewoon mee te doen?

Misschien kan dit nummer helpen, ik blijf hier alleszins niet bij zitten:
Bouger Bouger! - Magic System.