Veerle Be-leeft - Zondagblog 5: Get Back - Waarom je beter dicht bij jezelf blijft.

Dansen dansen dansen

Voor deze blog kwam de inspiratie iets later.. Ik voelde me terug een paar dagen een beetje down en dacht dat 'Moodswing Baby' van Absynthe Minded een goeie titel zou zijn. Tot nu net, toen James me uitnodigde om een danske te placeren in de living terwijl 'Get Back' van The Beatles aan het spelen was. Paul McCartney zong 'Get Back to where you once belonged' en dat vind ik een ideale link naar iets wat dicht aansluit bij zelfzorg en zelfkennis. De rest van het liedje mag dan wel over iets compleet anders gaan, ik ga aan de slag met de titel...

Door de rush, de druk en de bewijsdrang die op zeer veel mensen hun schouders ligt vergeten we soms wel eens wie we zijn en wat onze afkomst ons geleerd heeft. We moeten altijd maar sneller, beter, fijner, mooier en duurder leven, of die druk voelen we toch alleszins. Maar is dat wel zo? Mijn broer zegt altijd 'ik moet juust niks, alleen schijten en doodgaan'. En hoe plat en cru het ook is, het is waar! Al de rest kiezen we zelf, echt waar, het lijkt misschien niet zo, maar het is wel degelijk zo. Enkele zaken gebeuren wel buiten onze wil zoals ziektes en virussen.. Hoewel? ... Maar de meeste dingen waar we die helse druk bij voelen hebben we wel zelf in de hand. Jij kiest jouw job, je huis, je partner, je voorkomen, wat je eet, met wie je omgaat, wat je doet en laat, toch? En jij kiest dus ook voor de rush, de druk en de bewijsdrang...

Het doet zo'n deugd doen om FOERT te zeggen, waarom doen we dat niet vaker?
Het is alleszins een goeie oefening om jezelf terug meer op de eerste plaats te zetten en dichter bij jezelf te komen op die manier. Want als ik foert zeg voel ik direct een last van mijn schouders vallen en kan ik gemakkelijker loslaten. Maar ik zeg het, het is een oefening, want zo gemakkelijk is het vaak niet. Ik heb snel de neiging om alles te over analyseren en voel dan snel die neerwaartse spiraal. Maar moest ik wat meer foert zeggen zou dat die spiraal direct een halt toe zeggen. Het helpt me soms ook te reflecteren op momenten waar ik wel gemakkelijker foert kon zeggen. En in die momenten ben ik helemaal in mijn element en meestal bezig met dingen die helemaal IK en OK zijn.

In die 'element-momenten' vind ik vaak dezelfde kenmerken terug: muziek, humor, zelfvertrouwen en liefde. Met deze kenmerken kan ik dicht bij mezelf komen, where I belong, en kan ik dus veel gemakkelijker andere zaken loslaten en foert zeggen. :)

Wat zijn jouw kenmerken die ervoor zorgen dat jij dicht bij jezelf kan komen? Waardoor kan jij gemakkelijker foert zeggen? Where do you belong?
Dan zou ik zeggen, omring jezelf met jouw positieve kenmerken, geef jezelf meer de kans om foert te zeggen en zet jezelf op de eerste plaats door zaken te elimineren die jij niet meer nodig hebt.
Loslaten, het is een kunst. Maar zoals je weet: oefening baart kunst! :D

En plaats misschien ondertussen ook een danske in uw living...